BERIT RUUD RETZER

FORFATTERBerit Ruud Retzer

 

Foto copyright © Berit Ruud Retzer

Berit Ruud Retzer er født i Oslo 1951. Som tyveåring flyttet hun til Bonn i Tyskland for å studere kunst på den antroposofiske Alanus Høyskolen. Deretter studerte hun tysk og tok eksamen som statsautorisert translatør. I Bonn bygget hun opp og drev et translatørkontor for de fem nordiske språk. Senere studerte Berit Ruud Retzer journalistikk ved Harvard University i Boston, USA.

Fra 1986 bodde hun i Haag i Nederland og arbeidet som journalist for norsk presse og som dosent i litteratur ved Baccalauréat International. I Haag ble hun kjent med tidligere havrettsminister Jens Evensen og skrev biografien «Jens Evensen - Makten, myten og mennesket». Biografien kom ut i 1999 på eget forlag. 

I 2014 lanserte Berit Ruud Retzer en biografi om Edvard Munch: «Edvard Munch - Gjennombruddet». Forfatteren hadde stor nytte av de ikke tidligere offentliggjorte brev av og om Munch som kom for dagen ved en Munch-utstilling i Lübeck. 

I 2017 kom hennes annen biografi om Jens Evensen ut på Gyldendal Norsk Forlag: «Jens Evensen - Mannen som gjorde Norge større».

I dag bor Berit Ruud Retzer med sin tyske ektemann i nærheten av Lübeck, Nordtyskland.
 copyright © Berit Ruud Retzer 2023 - Powered by Strato/CM4all